кино

“Sicario” and other stuff

Уж филмовият ми филтър е доста ситен, а напоследък с потрес установявам, че на другия ден не помня какво съм гледала. Аз ли гледам много кино, така ли го правят вече? Ето какво успя да премине през мозъка ми тези дни:

Sicario – нетипичен, бавен, наслагващ, тежък, разобличаващ, замислящ. Който гледа Narcos, със сигурност ще е запознат с темата. Много добър актьорски състав: Емили Блънт отдавна ми е любимка и мисля, че с разнообразието на ролите, които приема, само печели. А за Бенисио дел Торо какво да кажа освен, че не само е изключително даровит актьор, но и остаряването му отива.

The Nice Guys – не мога да определя жанра освен като ретро лигня – тези двамцата са ги натворили такива едни красотни и забавлителни, идеални са за разтоварване

The Jungle Book – впечатляващ нов прочит на Книга за джунглата, и още по-впечатляващи кадри, разкриващи създаването на филма

Our Brand is Crisis – Сандра Бълок кърти с тази си роля и доставя силна актьорска игра, както само тя си може. Филмът е доста актуален предвид президентските избори не само у нас

A Hologram for the King – ако има актьор (освен нечовешката Мерил), който да е безусловно обичан от камера и публика, това е Том Ханкс. Филмът не е най-добрият, в който е играл, но е приятно разтоварване като сюжет. Чакам Sully.

Captain America: Civil War – вече определено имам проблем с проследяването на комикс “сериалите”, но този беше в пъти по-добър от близкия като сюжет Батман срещу Супермен (сигурно се дължи и на факта, че Крис Евънс и Робърт Дауни ме кефят повече от другия отбор :)))

Money Monster – дали медийните звезди осъзнават, че присъствието в публичното пространство и ръсенето на идеи, съвети и мнения е някак отговорна работа, която изисква да задълбаваш и да си наясно с фактите и с въздействието им върху масовата аудитория? Добро развитие за Jack O’Connell след Unbroken.