кино

“The Dark Knight”

Не съм особен почитател на филмите по комикси, нито на Батман, да не говорим, че клоуните са ми особено противни, защото пораждат асоциация с филми за серийни убийци. Нямаше как да пропусна и да не оценя по достойнство Черния рицар обаче – след смазващия трейлър и отзивите за супер високия рейтинг в imdb – 9.4, top 250, #1. The Dark Knight не е за хора със слаби нерви. Това е брутално, но точно разказана история, зад която стоят велики и древни идеи, жалко само, че част от инфантилната публика, която се хилеше неистово на моменти, в които те побиват тръпки от ужас, едва ли ги схванаха.
Кастът е удивителен – мога да го сравня единствено с Жега, където също беше събран невероятен актьорски състав. Струва ми се, че Хийт Леджър заслужава Оскар, макар и посмъртно за тази ужасяваща и изродска роля, за която през цялото време си мислех, как би докарала всеки до самоубийство.. И все пак великолепна, въздействаща игра.
За ефекти и музика няма какво да говорим. Изобщо – силна, качествена продукция, която не само е зрелищна, но и те кара да се замислиш над много неща. Правилният баланс, поне за моята ценностна система.

2 Comments

  • Gavriel

    След толкова смесени мнения, май накрая съм склонен да повярвам на твоето. Да взема да го гледам, освен…