кино

Romance vs. Game of Thrones


Жегата в градски условия упорито предразполага към спуснати завеси, климатик и много кино. Сред августовските кино омайници се откроиха три фаворита – два романтични филма и един епичен сериал:

1. Water for Elephants – създаден по романа на Sara Gruen, филмът е романтика в чист приказен вид, приятно ми напомни Тим Бъртън и неговия незабравим Big Fish.

2. Love & other Drugs – в началото се заблудих, че това е поредната сладникава “романтична комедия”, но всъщност бях изненадана как добре са завоалирали сериозната тема, гарнирана с остроумен диалог и чувство за хумор. Ан Хатауей отдавна ми е любимка, а тук се справя повече от прекрасно!

3. Game of Thrones – принципно недолюбвам сериалите (като изключим House M.D. и Castle), но този ме срази и завладя до степен, граничеща с лека мания – след всмукването на първия сезон, сега съм се приготвила за шестте книги на George R.R. Martin и точа мечове за втория сезон, който вече се снима.
Сериалът е по-брутален и от Рим, но съвсем неслучайно е с над 9 рейтинг в IMDB. Силно препоръчителен е, но не за хора със слаби сърца.