аранжиране на картини,  арт зона

Kак да аранжираме картини – част II

Тези дни често си мисля, че по време на сериозна криза, когато картините, уви, не са от първа необходимост, ролята на изкуството е да извисява, да вдъхновява, да разведрява, да носи надежда, позитивност и цветове. Вярвам, че ако всеки прави фокусирано това, в което е най-добър, може да направи своя принос, колкото и нерелевантна да изглежда дейността му в извънредни времена.

Затова и днес продължавам темата за аранжирането на картини в съвременния интериор, която се надявам да ви разсее, да ви откъсне от неспирния поток от тревожни новини и да ви накара да помечтаете за красиви неща.

От известно време насам в Pinterest събирам интересни идеи за аранжиране на картини в интериора, които днес споделям с вас.
Ако изпитвате колебание как да разположите творби в дома и/или офиса си, тук можете да почерпите вдъхновение за различни типове подредба: от т.нар. галерийни стени (с множество картини, разположени близо една до друга), през нетрадиционно рамкиране до позициониране на много големи платна.

Папката Art Arrangement ще допълвам периодично, така че може да я последвате за нови идеи. Тъй като забелязвам, че мнозина от вас окачват картините твърде високо и така те губят връзка с останалата част от интериора, напомням, че в класическия случай (над диван, на празна стена) единични картини се окачват на нивото на очите, когато човек е изправен. Ако се нуждаете от консултиране за аранжирането на произведенията във вашия дом, ще се радвам да бъда полезна.

Още ресурси:

аранжиране на картини в интериора – част I:

интериорни идеи – от цветни стени и декорация до обзавеждане и дворни вдъхновения: