Парченце небе

“Спасяването” в околностите на София явно става все по-осезаема тенденция – напоследък все повече приятели и познати от близкия ни кръг се изнесоха в къщи в близките села или в момента са в търсене на алтернативи на апартаментите си в града.

В тази връзка, наскоро научих от кума ни, че неговата компания е започнала китен, неголям жилищен проект в Банкя, който са нарекли Зелен комплекс и който споделям днес.

Допадна ми идеята зад него, човек да има всички благини на града, но като вдигне поглед нагоре, да има над себе си “парченце небе” с чист въздух и сравнително малко съседи наоколо, а няколкото СПА-та да са буквално на метри разстояние.

Ако сте в търсене на по-спокоен и качествен начин на живот, Вальо с радост ще ви разкаже детайлите за няколкото останали свободни местенца в двете сгради на ул. Варна 66.

За детайли: Валентин Атанасов, 0887 044 454

В продажба: възрожденска къща в арх. резерват Старо Стефаново (част I екстериор)

Ако мечтата ви е да живеете и работите на специално място, ние търсим нови собственици на къщата ни в Старо Стефаново, която е притежание на семейството повече от 30 години. Селото е архитектурен резерват, който е на 150 км от София, на 15 км от Ловеч и на 35 км от Априлци. Имотът се състои от земя, възрожденска къща на 2 етажа + хол с витраж и полумасивна стопанска постройка. Подходящ е за целогодишно обитаване.

– до имота се стига по асфалтиран път и се намира на калдъръмена улица

– детайли по нотариален акт от 2006 г: земя 749 м2; къща: сутерен с РЗП 58.79 м2 и етаж с РЗП 66.43 м2, долепен за нея хол с витраж с РЗП 34.15 м2.

– имотът граничи: на север – с улица Христо Ботев, на юг – с дере с малка рекичка, на запад – парцел без къща, на изток – къща, на юго-изток – къща; ограден е с каменни дувари

– основната реконструкция на имота е правена през 1985 г., когато старата къща е съборена и построена наново

– в имота има: интернет, трифазен ток, вода, канализация (септична яма), охранителна система, сензорно външно осветление, кабелна телевизия, бойлер, три функциониращи камини; градинско парково осветление

– в двора има: ябълки, круша, вишна, череши, орехови дървета, дуд, бъз; естествен алпинеум; масивна дъбова маса; външна чешма

– изложение: изток, юг

– мястото е тихо, далеч от натоварени пътни артерии, с гледка към близката гора

– собствениците сме трима наследници; наличните документи са прегледани от нотариус

За детайли можете да се свържете с моя брат Петър Караджов:
+359 87 8776717

Вижте също Част II: интериор

снимки от двора:

снимки на стопанската постройка:

видео:

имотът през през различните сезони:

В продажба: възрожденска къща в арх. резерват Старо Стефаново (част II интериор)

Основна къща:

1 етаж:

Трапезария и кухня: с камина, настилка балатум, частично плочки пред камината, дървени прозорци с капаци, дървени врати към малка стая и хола с витраж, метална врата към двора

Прочети повече В продажба: възрожденска къща в арх. резерват Старо Стефаново (част II интериор)

Разговор със Заха Хадид

Сградите на Заха Хадид говорят повече за нея, от които и да било думи. Ако героят от “Изворът” на Айн Ранд беше жена, тя щеше да е като Заха Хадид. наистина жалко, че велик талант като нейния, си отиде толкова рано от света, но пък какво наследство и какво вдъхновение!

zaha-hadid.com