разпилени

Що е то RSS и има ли почва у вас

Както се разбра неотдавна, идват нови времена за най-консумираната социална мрежа и е твърде вероятно малкият бизнес с малки рекламни бюджети да стане абсолютно невидим. По тази причина и поради факта, че много често ми казват: “много ваши картини си харесах, ама почти всичко е продадено”, реших да положа малко усилие и да напиша този пост, който да е полезен на хората, слабо запознати с предимствата тази технология.

Съществува един доста ефективен начин да получавате веднага новата информация на сайта и блога ми и да не зависите от фейсбук съдържанието. RSS feed бутоните.

Какво е RSS:

За тези от вас, които не знаят, съкращението RSS първоначално е известно като Rich Site Summary, а в последно време и като Really Simple Syndication. RSS е софтуерен механизъм за обмен на новини, най-често между сайт и потребител.
Да научавате новости за всичко, което ви интересува в интернет си е предизвикателство. Вместо да посещавате едни и същи сайтове всеки ден, можете да се възползвате от въпросните RRS бутони и да “събирате” заглавията на новините от тези сайтове и да ги складирате за преглед в приложение, специално инсталирано за целта. За по-детайлна информация винаги можете да кликнете на заглавието, ако се заинтересувате от дадена новина.

Как работи:

За начало е необходимо да си инсталирате RSS четец или приложение (наричани още агрегатори, защото събират на едно място информация от много източници) на компютъра или мобилното устройство. После отивате на любимите си сайтове и се оглеждате за RSS бутона. Не всеки сайт има RRS feed, за който да се абонирате, но повечето имат. Ако не виждате RSS бутон, може да опитате директно да копирате URL на сайта в самото приложение като натиснете + бутона. Тези операции се повтарят с всички сайтове, от които желаете да получавате новини.

Примери за четци / приложения за RRS:

Бидейки apple потребител, аз използвам приложение, наречено Vienna – безплатно, семпло и лесно е за употреба. В тази статия има и предложения за RSS четци за iPhone и iPad

Ако сте Windows потребител, в тази статия има няколко предложения за RRS четци

RSS на acrista.com сайта:

Ако вече сте инсталирали RSS reader / app и искате да получавате новостите от моя сайт, отивате на него и кликвате на RSS бутона. С това се абонирате за всичко, което качвам, независимо от раздела – нови картини, събития, места, продукти. Същото се отнася и до статиите в блога, където пребивавате в момента.