кино

Филми през октомври

Напоследък получавам хубава обратна връзка за филмовите постове на блога – явно хората, които ги очакват с нетърпение се увеличават и това само може да ме радва. Ето какво успях да пресея през последните седмици от тоновете наизлезли филми:

Jessica Jones – много харесах Кристен Ритър още в Breaking Bad. Тук ролята й (въпреки мъжкаранското, тип Не-ми-пука отношение) е точно съчетание на уязвимост и сила, което ми е нужно, за да възприема героинята й като реална, а не като супер герой. Като прибавим леката Марлоу стилистика и липсата на брутално насилие, сериалът си е засмукващ и сигурно догодина ще продължа с 2 сезон.

The Defenders – сериалът е свързан с Джесика Джоунс, която е част от Защитниците, но тук се заформя задруга от Надарени герои, които се борят с тайна организация, наречена Ръката. А колко й отива на Сигорни Уийвър да е лошата!

Olive Kitteridge – 4 мини серии с Франсис Макдорманд, чиято героиня е нещо като женския вариант на Уве – сурова, прекалено директна, дръпната и на моменти зла, но също така способна на спаси човешки живот, когато се налага. Радвам се, че телевизията прави и такива сериали – за въз-възрастни, несекси и грозновати жени, които обаче са колоритни и незабравими.

The Hitman’s Bodyguard – към този филм подходих леко скептично (признавам си), защото частично е сниман у нас, но е мноого забавен и добре направен. Диалогът Самюъл Джексън – Райън Рейнълдс е като пинг-понг сесия, свеж и няма празен момент, а Салма Хайек кърти мивки с типично латино амплоа, заредено с експлозив. Отдавна не бях хвалила екшън, ама ей го на.

The Promise – това е вторият филм напоследък с подобен сюжет (след The Ottoman Lieutenant). Тук драмата е по-силна и съответно ми хареса повече, а и няма как да пренебрегнем истинските събития, на които се базира.

What happened to Monday – след като изгледах този филм, бях много учудена, че не е по-роман. Историята е интересна и необичайна, а Нуми Рапас е превъзходна в … седемте роли, които играе.

Despicable me 3 – какво да кажа освен: oops, they did it again! продължавам да съм голям фен на миньоните, Груси, Дру и на всички еднорози :)))

Rules don’t apply – случи се да гледам този филм малко след лавинообразния скандал с Харви Уайнстин и нямаше как да не отбележа сцените, в които младата старлетка бива отвеждана на среща с Хауърд Хюз в хотелската му стая (!) порочните практики на Холивуд, за които се говори под сурдинка. Ужас. Иначе филмът е ретро романтична история, примесена с драма. Лили Колинс и Уорън Бийти са удоволствие за гледане.

добавям три бонус филма: Beatriz at DinnerWar for the Planet of the ApesSpider-Man: Homecoming