разпилени

Тази есен..

AcristaArt_Fire_bride_soft_pastel_detail

Тази есен е някак неочаквано хубаво различна. Мрачевитите дни, поръсени със свеж дъждец разпръскват спокойствие и едва уловима протяжност.. След месеци напрежение и плътна лепкава тегавост, най-после започвам да се пробуждам. Усмихвам се. Усещам будно пламъчето, поизгаснало задълго.. Вълнуват ме мънички, но важни за мен неща.. препрочитам разговори отпреди 4 – 5 години, които ме карат да си спомня коя съм, изпробвам нов грунд и съм ентусиазирана от резултата, с фин филтър подбирам филмите, музиката, събитията, книгите.. Тия дни са отредени на чувствените звуци от цигулката на Lucia Micarelli и отнасящия нанякъде “Third Round” на Manu Katche.. филмът за любовната история между Коко Шанел и Игор Стравински (дълго отлаган за подходяща настройка) се оказва немалко разочарование – хваща ме яд, че на страстта й липсва дълбочина, а актьорите някак не успяват да направят драмата между двамата творци разтърсваща, докосваща и истинска.., което съответно ме отказва и от романа. Това пък ми напомня, че скоро ще се запиша отново на библиотека (!) просто напоследък двучасовите престои в Хеликон са абсолютно безплодни в намирането на нещо, което хем да провокира мозъка ми, хем да ме накара да си го купя.. Същевременно предстоят няколко малки, но интересни проекта, а Италия все още чака да кажа “хайде!”..
Но… преди всичко друго, тази есен е за мен и всяка стъпка е бавно и дълбоко вдишване.

3 Comments

 • lilia

  Важното е че има изход от различни посоки.Когато има избор е най-добре.Така не се чувстваш в плен на фактите.Не си длъжен да се съгласяваш с първото попаднало под ръка.

 • seasons

  Усещането за отпушване, за отваряне на сетивата, за себе си, за насладата от това просто да бъдеш – каква по-голяма магия… а през есента магиите отиват направо към вещерстване 🙂 прегръдки

 • acrista

  🙂 като каза вещерстване, ето един любим цитат от “вещерската серия” на Пратчет:

  „Късчета сурово вдъхновение се сипят из Вселената през цялото време като лапавица. Понякога някое от тях улучва податлив ум, който в резултат открива структурата на ДНК или соната за флейта, или изнамира начин електрическите крушки да изгарят два пъти по-бързо. Но повечето пропускат целта си. Мнозинството от хората преброждат живота си, без да бъдат уцелени нито веднъж.”