книги и цитати

“Ритъмът на сърцето”

“Мечтайте, мечтите се сбъдват!”,
възкликва Роси в книгата си “Ритъмът на сърцето” и трябва да призная, че запознаеш ли се с нея, бързо бързо започваш да вярваш в това!
Роси се свърза с мен преди няколко месеца – беше очарована от излъчването на картините ми, аз пък знаех за нея само, че е “Роси от Байландо” и на свой ред бях очарована от хъса и невероятната й енергия. Роси е необикновена млада дама – на 18 години е, целеустремена, усмихната и безкрайно борбена. радвам се, че моя картина стана част от осъществяването на една от мечтите й – издаването на романа “Ритъмът на сърцето”. препоръчвам ви го, за да се докоснете поне мъничко до онази хубавата лудост, с която Роси заразява всички около себе си!

Анонс на книгата: Това е историята на едно глухо момиче, написана с откровението на изповед. Родена по времето на прехода в България, героинята рано губи баща си и преждевременно се изправя пред стената, издигната между чуващите и глухите хора. Разказ за борбата на едно дете да оцелее в черно-белия свят на глухотата и да съумее да го оцвети. Когато пораства, момичето среща своята любов, но любимият й е чуващо момче и тя осъзнава, че тази любов е обречена. Книгата преплита в себе си автобиографични и фикционални моменти, което превръща сюжета й в една универсална история за съзряването и любовта, разказана през изпълнения с тишина, но и с много красота светоглед на авторката Росица Караджова. История за начина на усещане на музиката, любовта и сцената. Роси – нежна и красива, и Крис – строг и студен. Дали тя ще успее да стопли сърцето му?