разпилени

Пролетни лилавини


Докато чакам да стане готово ателието (и съответно грам не мога да рисувам) и гледам жадно избиването на първата зелена тревица, в мен се отприщва такъв щур ищах за цветове, че решавам, че е крайно време за промяна. И понеже все пак съм жена – откъде да започнем, откъде, я да взема да се обзаведа с нови обувки. Ама не какви да е обувки, лилави трябва да са. А за да е по-изчанчено, най-добре да са бледо лила, с тъмно-лилав кант и бяло. И да, трябва да са с отворени пръсти и висок ток. И задължително лак – все пак е хит за сезона. И така – цветът на тази пролет е решен. И понеже не е какво да е лилаво (има количества нюанси, а моите обувки са лилаво с превез на синьо), изведнъж се налага цялостно обновление на гардероба. В тази връзка съботата преминава под знака на дивия шопинг, в резултат на който в гардероба ми (който поради ремонта още е само на план – скица) се появяват бледо лилав пуловер, ярко лилава блуза, две лилави рокли – едната шарена, другата дюс, усмъртително тъмно лилава чанта (честно, дори на великденско яйце не мога да докарам този цвят!) и светъл панталон, с който да вържа цялата тази лилава истерия. Ето до това водят вътрешните трансформации и пролетта, драги зрители. Но това съвсем не е всичко. Към обувките бяха добавени бледо лилави чорапи (е просто нямаше как!), в процес на изчакване са шалче в същата гама и лак за нокти.. Върхът на всичко (и в буквален смисъл) обаче бяха първите в живота ми кичури, които бяха сътворени след кратко колебание между тъмно лилаво и оранж, слава богу спрях се на оранжевото :о) И сега съм цветна, щура и отлично подготвена за новия сезон. Остава и да се наспя най-накрая, та да премахна естествено лилавите сенки под очите. Всъщност ми хрумва, че е по-добра идея да си грабна статива и да се заточа на вилата, където старателно да прекопая лилавия ирис. Мда. Мисля, че всичко останало спокойно може да почака.

2 Comments

 • ira

  хммммммммм……..
  това е заразно, знаеш ли?
  Добре, че кичурите все ак са оранжеви…..
  Харесва мииии, идеята, но някак си в мислите си ми зелена, нещо средно между свежо тревисто и маслено зелено, пастелничко, повечко към слънчево и със сигурност, яхнато…:0))))

 • acrista

  за твое успокоение всичкото ми лилава чудесно се връзва с тревното зелено, а то от своя страна – с оранжевите кичурщини :о)))
  а това “яхнато” да го разбирам като яхнало метлата или…?!