аранжиране на картини,  арт зона,  изкуството като бизнес,  представям ви

Представям ви: системи за окачване на картини

Партньорството ми с Фрейм Мастър (компанията е вносител на холандските системи за окачване на картини STAS Picture hanging systems) датира вече повече от десет години и е от онези качествено променящи бизнеса сътрудничества, без които не мога да си представя тази така съществена част от работата ми – презентирането на готовите картини. Оттогава не само имам една от техните системи за аранжиране на картини в арт студиото ми, но и често я препоръчвам за частни домове, офиси и обществени пространства.

Системата, на която аз се спрях, е алуминиева лайстна (релса), прозрачни корди и по-лекия вариант кукички. Тя ми позволява лесно да аранжирам и пре-аранжирам множество картини с различна тежест и обем на двете галерийни стени и по този начин често да променям обстановката в ателието. Едно от нещата, които ме радват най-много, е лесното уравновесяване и изравняване на картините по горен и долен ръб, което е изключително важно при композирането на изложбена стена.

Acrista Art студиото: в зоната за клиенти едната стена е галерийна, като картините са аранжирани на по 2 корди и лесно се пре-организират
Кукичките, които се движат по кордата със стисване и отпускане – това дава възможност за супер фини движения за уравновесяване

Системите са подходящи както за галерии, така и за частни домове и офиси, ориентирани към излагане на множество произведения на изкуството и пасват на различни стилове в интериора. 

Значително преимущество е, че отпада необходимостта от дупчене на стените за всяка картина и при всяко желание за промяна. Релсата и кордите са достатъчно дискретни и могат да бъдат инсталирани на различна височина и на различни повърхности. Опция е използването на леко осветително тяло, монтирано заедно с лайстната.

Ако имате нужда от детайли за STAS системите, можете да ги откриете на сайта им, на страницата във Facebook или като се свържете за консултация директно с Михаела от Фрейм Мастър на 088 854 2233.

Снимковият материал е на STAS Picture hanging systems и правата принадлежат на съответните автори.