разпилени

Порода лъв (дзвер – юлски, темпераментен, бел.авт.)

За добро или за цветно, родена съм (в този си живот) на днешния ден, в петък, в дванайсет по обяд – най-жегавото възможно време от годината, сигурно затуй всякакви видове огньове, пламъци, горещи вълни и приливи, тлеещи жарави, вулканични изригвания и земетръси никак не са ми чужди, даже бих казала, че са по-скоро присъщи и без тях едва ли мога да се причисля достойно към породата. Били разправяли (за това ме светна една сродна душа – също уважаваща себе си лъвица), че юлските лъвове били особена порода – благи едни такива, усмихнати слънчица, ама да не си им пред очите ‘га са изпаднали в гневен несвяст, че последствията са меко казано непредсказуеми. иначе сме много добрички, великодушни и покровителствени, ама като сме благоразположени – в обратния случай само по погледа (един колега му вика поглед тип отварачка-за-бира) на околните им прищраква, че за секунди трябва да се ометат, окопаят и скатаят, в случай, че им е мил животът…хехе. Дзверска му работа! Въпреки това обаче днес телефона ми не спира да звъни от сутринта, и вече прегрява от смс-и, при което една приятелка от мтел съчувствено предложи: ми да ти го спра ако искаш :о))) айде, ама ако може някой друг ден :о)

Шегата настрана – чувствам се безкрайно специална и обичана от вниманието на приятели, близки, познати, колеги, за което съм издълбоко благодарна. Изненадите, букетите, бонбоните и картичките са само външно проявление на топлината, която хората ми даряват и в дни като този осъзнавам за кой ли път колко прекрасно чудо е животът ми и как всяко нещо е на мястото си, колкото и невероятно да ми изглежда това понякога.

Днес първенството по пожелания (след сърдечното такова да продължавам да го вдигам, както досега – телефона, де ;о) държи бабата на рожденичката, която с традиционна директност и липса на такт (стрелец, какво да я пра’иш), ми пожелава до края на годината да стана булка (!) :о))) и опонира моя отчаян опит за измъкване, че това са божи работи дето не подлежат на планиране, като отсича безмилостно: то не се планира, ама ти си имай едно наум… Ех, баби, да знаеш колко неща имам наум, ако всичките видят бял свят, същият този свят ще е едно още по-хубаво място, и така всички пожелания от днешния ден ще се приближат до осъществяване. Дай боже всекиму и по много от всичките благини, на които се радва гордата ми, иначе скромна лъвска натура. ;о)

2 Comments

 • irka

  И знайш ли, мила ми Арти, вещице шаренка, че най-хубавото на гореизложеното е,че ти се случва всеки ден, а не само на днешна /пардон, вчерашна дата/….Не знам дали ще си булка до края на годината, но бих съ зарадвълъ ако дотогава най-сетне го проумейш туй!Тогава няма да имаш нужда от доказателства /разговор на прозореца/ и ще се радваш на факта, че имаш всичко без да го пипаш всеки път /чети вчерашните есемеси, костваха ми многу усилия….:o))))/
  Е, хайде ползутворен след ден-денски ден!!!

 • acrista

  вчера получих следните думи сред всички останали: Щастието е в нас, а не наоколо.
  Колкото и да го чуваме това, все си е истина, мамка му :о))
  благодаря ти мила, че си до мен, всеки ден, а че те всичките са ми като рождени дни, това отдавна сме го разбрали :о)
  ps. и да ми напишеш онези смс-и някъде, че голям зор беше с четенето :о)))