кино

“Номад” или първите седем

Как ми омръзна, ама как ми омръзна само, да изберем да гледаме на екран грандиозна продукция, която слава богу няма нищо общо с тривиалните холивудски бълвочи, които ни заливат ежедневно, да се занесем до най-голямото възможно кино, за да можем да се насладим и на звук, и на картина, и до нас, по дяволите, за пореден път, да се окажат някакви недорасли инфантили, които кой знае защо са решили (сигурно я заради заглавието, я заради плаката) да се настанят точно в нашата зала. Е писна ми от рупащи пуканки, безумно дразнещи шумолящи пликчета, неуместен кикот и арогантно обсъждане на филма на висок глас!!
Да, това е един малко по-различен пост за кино в иначе твърде позитивния ми блог. Обикновено проявявам търпимост към простотията, която се шири на воля около нас. Както е видно обаче, и моето търпение не е без граници!
Хора, преди да отидете на кино, хайде прочетете си анонсите, проявете поне ей толкова интерес за какво става въпрос, изключете си проклетите телефони, за да избегнем тъпотии от рода ало-на-кино-съм-ще-ти-се-обадя-след-това-разбир’ш-ли, и ако пък случайно се усетите по някое време, че това не е точно филма, който сте очаквали, защо просто не вземете да си тръгнете?! Така хем ще спестите нервите на тези, които са наясно какво точно правят там, хем няма да се излагате с неуместни коментари от типа Я, ама то това ли беше (цитирам коментар след Lions and Lambs) (!)

Киното е споделено пространство. Ако не го разбирате, останете си вкъщи!
Тези първи седем години…

4 Comments

 • Gavriel

  Нещо подобно ставаше днес на Акули 3D. Аз изпаднах във възторг, а някой зад мен коментираше какво му било 3D-о. А то е една феерия от музика и визия, най-малко от всичко очаквах точно това да бъде.

  Такива хора винаги има. Ще чоплят семки зад теб в киното. Ще коментират. Ще се смеят на шегите си на висок глас. Хайде, да си забравиш телефона е човешко, макар че… моите почти винаги са на вибрация или на много тихо звънене, защо другите да не могат? Всичко това вместо да се държат за ръка и да си шушукат в ухото, ако решат да казват нещо…

 • acrista

  то, че ще има, в това никой не се съмнява. по-скоро си мисля как на такива хора да им се показва по “най-културния” възможен начин, че подобно поведение е дразнещо и недопустимо.

  обичам да казвам, че някои неща избуяват, защото им се създават условия за това. хайде стига сме създавали условия точно за подобности!

 • acrista

  гениална идея, ив! :о) дори може да заредя сълзотворен газ, вместо водица, а ние да сме със скиорски очила :о)) така със сигурно ще останем на спокойствие като вкъщи!