арт зона

Нощ на музеите и галериите 2008

Много се радвам, че именно Нощта на музеите и галериите е арт събитието, което успява да прикове вниманието ми и да ме изстреля в Пловдив вече втора година, а и продължава да набира скорост и популярност и да става все по-интересно и професионално. Тази година мотото е Елате дори и с пижами и сънувайте наяве!, а самото събитие е на 26 септември 2008, петък.

Ето и част от анонса на организаторите, публикуван на официалния сайт:

“Общо 31 музеи и галерии в Пловдив няма да затворят врати вечерта на 26-ти септември, за да участват в четвъртата поредна Нощ на музеите и галериите.

Близо 200 интересни експозиции и съпътстващи събития приканват арт-сомнамбулите да облекат официалните си пижами и да се включат в най-мащабния нощен празник на изкуствата в страната. Миналата година неговите посетители наброяваха 20 000. В богатия избор от театър, литература, музика, различни видове визуални изкуства и мода всеки може да преживее пълноценно своето нощно приключение. Няма възрастови ограничения.

Освен традиционните домакини, които поддържат огъня на Нощта всяка година, в маршрута сега са включени и необичайни градски пространства – няколко музикални клуба, площади, паркинги, дворове… Двата театъра, лятното кино, една книжарница и едно читалище също няма да спят. От върха на Стария град до площада пред Централна поща на всеки ъгъл ще ви причаква изкуство.

Входът, както винаги, е свободен.”

Мисля, че сомнамбулстването ще си струва, see you there ;o)