разпилени

на (3)3

това беше замислено като сериозна публикация. наистина. трябваше да се казва нещо като…брокат от звезди. не само, защото днес е специален ден, а защото отдавна не съм писала мисли и исках да споделя колко благословена се чувствам, да открехна прозорчето към изворите на щастието, от които черпя с пълни шепи, най-после достигнала покой..
мда. трябваше да е сериозен пост. обаче, понеже така се случва (защо ли :о)), че ме залива не само красота, а и нестихващ хумор и широки усмивки, предпочитам да споделя как си доказвам, че вместо на 33, май си стоя все някъде около … 3! :о))

имала съм няколко случаи ала Али Макбийл, в които ми звъни телефона и на въпроса: Какво правиш, спонтанния ми отговор е : амии, глупости! (един от тях беше, когато захапах кичур коса с един епилатор и с неописуеми движения и звуци се борих да го изтръгна от лапите на г(л)адната машинка…) какво да разправям повече..

та днес получавам подарък. ярко червено калиграфско мастило в симпатично малко бурканче.. заедно с него – красиво тъмнолилаво перо, куфарче със 72 пастелни молива (урааааа) и още красоти, които радват издъно творческата ми душа. та награбвам аз всички подаръци (слава богу ги отварям на балкона!), барабар с опаковките от ръчна картия (бурканчето най-отгоре, затиска перото да не излети нанякъде) и изведнъж се чува адски трясък, при който целият балкон се оплисква в ярко червеното мастило, точно като някаква абстрактна калиграфия, аз замръзвам, фиксирам за части от секундата пръските навсякъде – по стола, саксиите и белите стени наоколо и първата ми безумна мисъл е, водоразтворимо ли беше това?!! освествам се, изхлузвам чехлите – и те целите опръскани, и довличам каквото ми попада пред погледа за почистване на “картината” в стил Джаксън Полък… междувременно телефона ми звъни няколко пъти, вдигам с омацани в мастило пръсти, поздрави от приятели и колеги, нови поръчки за картини, аз благодаря, докато мажа с мокри омастилени парцали и правя розовки фуги на кафявите плочки, запретнала полите за радост на съседите – неописуема веселба!!

през цялото това време си мисля, че такива неща обикновено се случват на малките деца и ми става още по-смешно :о)) снаха ми днес ми пожела да запазя сияйното детско в себе си.. мдааа, хей, дайте още мастило насам! и няколко от онези уреди за правене на балончета :о))

6 Comments

 • acrista

  “Стъпвам на морска вълна,
  стигам накъдрени облаци,
  тихичко шепна слова,
  пускам по вятъра поздрави…

  В мъничка мида редя
  перличка, здраве, усмивка,
  искам на теб да даря
  всичкото всичко от всичко!”

  най-хубавите пожелания! благодаря ти, слънце!!

 • seasons

  С известно закъснение, т.к. бях в дълга ваканция, ти честитя рождения ден. С удоволствие установявам, че сме от една и съща зодия. Много се радвам, че все повече хора не обвързват мисленето си с възрастта си, а следват детските си пориви на ентисуазъм! Keep going!

 • acrista

  хехе, благодаря ти! то детското и лигавините край нямат :о)) особено когато са богато и редовно поливани (в случая с мастило) :о)

  освен това е заразно :о)
  а аз кога да казвам ЧРД? или вече мина?

 • seasons

  Хаха, точно преди 1 седмица беше, станах на 30, но честно казано никак не се трогнах от това ключово число 🙂 и аз по същите причини

 • acrista

  честито на патерички тогава! лъвчетата трябва да се подкрепяме, все пак сме слънчицата, дето осветяват пътя (с типична лъвска скромност :о)))

  какво да пожелая? може би и аз това “всичкото всичко от всичко” дето ира ми го пожела на мен.. щото то ни прави това, което сме, а от живота – магийка.. :о)

 • seasons

  Благодаря за пожеланията, такива сме си лъвчетата, да:) Но магийката я умеем 🙂