кулинарно

Кулинарни забавления

От днес блогът ще се радва на нова категория, посветена на забавленията ми в кухнята. Идеята ми е да споделям нещата, които приготвям буквално между другото, както и блоговете или книгите, от които черпя рецепти. Тъй като ми остава много малко време за кулинарно творчество, да не говорим за специално пазаруване, обикновено ме привличат лесни и бързи за приготвяне неща. Постовете в тази категория ще са далеч от всякакви претенции за величественост и фотографска виртуозност – по-скоро ще са изпитани, практични и вкусни ястия, които да разнообразят ежедневното меню.

Някои от рецептите са от гръцката и испанската кухня, които с удоволствие изпробвам, заровена в двете книги на снимката. Тъй като нямам снимков материал от нещата, които вече съм готвила от тях, това тъкмо ще е повод да ги направя отново.

Първата рецепта обаче, която днес споделям и тук (след като я публикувах във ФБ, мнозина от вас вече я тестваха успешно), взех от един много любим блог: Кулинарно в кухнята с Йоана. Тя е за Алевропита. Детайлите ще видите в сайта на Йоана, моят опит беше успешен от първия път, използвах тефлонова тавичка с диаметър 30 см и след 20-тата минута качих на по-горно ниво във фурната. Пише за 4 порции, но ние и двама се справихме с цялата тава за отрицателно време. Да ви е сладко:

Алевропита – гръцки тънък хляб със сирене

моята алевропита: