книги и цитати

Всеки лети

“Предпочитам да смятам, че всеки лети на различна височина. Предпочитам да смятам, че крачейки по света, напредваме все повече. Че малцина могат да летят – като учителите, а други, още по-малко на брой, летят много високо – като мъдреците; за жалост обаче има и такива, които пълзят. Това са хора, на които въобще не им идва наум да вдигнат глава от земята и които ние с теб наричаме лоши хора.
А дори да приемем, че не всички имат криле, мисля, че всеки може да поеме по собствения си път – или да се опита да израсне, за да набере височина. Но лудите са си луди; вместо да летят по-високо, някои хора се мъчат да се катерят, за да изглеждат по-високи. А колкото и да е странно, има и такива, които се заравят все по-дълбоко в земята да търсят не знам какви отговори.”

“Нека ти разкажа”
Хорхе Букай

2 Comments

  • Нина

    Хорхе Букай е изключителен.Преди време ме плени и трябва да призная,че бях много приятно изненадана…дори децата ми попаднаха в неговият плен.
    Представям си го все едно джобовете му са пълни с най-различни ключове,а човек като него трябва да има наистина много големи джобове.

  • acrista

    🙂 първата книга от него, която прочетох, беше “Нека ти разкажа”. тя ми хареса най-много от трите. може би защото мъдростта, вплетена в притчи, докосва най-силно. още докато я четях, си мислех, как ще я чета отново някой ден.