книги и цитати

“Васко Василев @40”

Не знам дали си спомняте, но преди малко повече от година излезе книгата на Васко Василев за 40-я му рожден ден. Естествено, беше погълната от мен за една вечер. Скоро след това коментирахме с колега, който му е голям фен, дали да я чете (“аз толкова го харесвам, да не се разочаровам?”). Ето няколко мои любими цитати от книгата, пък вие сами решете дали да си я подарите:

“Целият смисъл на избора ми да се занимавам с музика е възможността да разказвам какво ме вълнува, да споделям с хората приказки, да ги водя в истории, в които заедно се губим и намираме.”

“Дълбоко вярвам, че за всеки има място под слънцето. Никога не съм завиждал на някого за нещо. Не ме плаши, ако има сто по-добри цигулари от мен. Знам, че това да си добър, е комплекс от качества и зависи как ще докоснеш хората.”

“За да развиеш една фантазия, трябва да предприемеш приключение, да рискуваш, да си смел, да експериментираш. По-добре да сгрешиш, отколкото да си скучен и сив.”

“Ростропович ми беше казвал, че като излезеш на сцената, ти хвърляш въдица към публиката и трябва да успееш да хванеш сърцето на човек и да му го върнеш по-добро накрая.”

Официалният сайт
Васко във FB

One Comment