аранжиране на картини,  арт зона

Как да аранжираме картини – част I

Често ми се налага да визуализирам идеи за подреждане на оригинални картини и принтове за клиенти, затова реших да събера някои предложения за аранжиране в дома и офиса. Снимковият материал е от Pinterest и правата са на съответните автори.

Класическо поставяне на картина в дневната, над дивана. Често срещана грешка е твърде високото й окачване на стената. Височината на творбата винаги трябва да е на нивото на очите, когато човек е изправен:

AcristaCafe_art_arrangingIdeas_GreenPoem

Когато обстановката го допуска, е възможна и асиметрия за допълнителен ефект:

AcristaCafe_art_arrangingIdeas_5

Различни по големина произведения, които са равнени по долен ръб. За да се избегнат бликове като тези на снимката, вариантът е антирефлексно или музейно стъкло:

AcristaCafe_art_arrangingIdeas_2
acristacafe_art_arrangingideas_9

Ансамбъл от еднакви по големина картини, рамкирани с еднакви рамки:

AcristaCafe_art_arrangingIdeas_4
AcristaCafe_art_arrangingIdeas_1

Нетрадиционен подход към рамкирането – две сравнително малки творби са поставени в семпли рамки с голямо паспарту, така че се отделят от ефектната стена и се превръщат в сериозен акцент в интериора:

AcristaCafe_art_arrangingIdeas_8

Кът, оформен от различни по големина произведения. Чисто белите рамки и паспарту в повечето случаи са изключително претенциозни, но в случая – хармонизират с обстановката:

AcristaCafe_art_arrangingIdeas_3

Тясна етажерка за поставяне на фотографии и картини, много популярна в скандинавските интериори. предлага се в Икеа в три цвята – бяло, черно и бамбук, а вече и прозрачен:

AcristaCafe_art_arrangingIdeas

Всеки художник би бил щастлив за творбите му да бъде отделена цяла стена – в случая три еднакви по големина платна, които нямат нужда от рамкиране:

AcristaCafe_art_arrangingIdeas_7

Осветлението на картините е дълга и отделна тема, но все пак – най-добрият вариант е, когато осветлението е на известно разстояние, за да се избегнат бликовете, препоръчително спотове от тавана, насочени към съответното произведение:

AcristaCafe_art_arrangingIdeas_6

Аранжирането на цветна стена е едно от любимите ми, препоръчвам Levis боите със сатен завършек, които са изключителни като покритие и лесни за поддръжка:

AcristaCafe_art_arrangingIdeas_colorRed
AcristaCafe_art_arrangingIdeas_colorViolet

За консултации относно цветови решения и аранжиране на картини, свържете се с мен – ще се радвам да ви бъда полезна.

Photos found on Pinterest, copyright belongs to the rightful owners.