кино

Априлски филмов микс

The Gentlemen – ох, този Гай Ричи! Няма спирка този човек! Не знам кое е по-впечатляващо: актьорския състав ли, диалога ли, за екшъна е ясно, жаргоните ли, мафиотите ли, кой от кой по-по-най, но все джентълмени (разбир’ш ли). И една хладнокръвна мацка за цвят, ама Мишел Докъри е точно, точно попадение! А за Хю Грант няма да коментирам – ново амплоа, изиграно с убедителността на човек, който от години се бори с папараците в реалния живот.

Onward – час и половина забавление, екшън и магия, ако сте фенове на анимацията, задължително ще се изкефите на приключенията на елфовете Иън и Барли, озвучавани от Том Холанд и Крис Прат.

Emma. – да разбъркваш кокетно чуждите съдби може да е забавно занимание (осбено ако нямаш друго), но носи своите уроци. Британска класика със свежа нова интерпретация, в която сериозните идеи са прокарани с тънко чувство за хумор и ирония.

Star Trek: Picard – за не особено задълбочени Star Trek фенове като мен, сериалът е приятен, гледа се сам, шегувам се, без да изисква напрежение, тоест чудесен е за вечер преди сън 🙂

Fosse / Verdon – в началото сериалът не ме грабна особено, но всъщност брилянтността му се разгръща постепенно… За таланта и дълбоката несигурност в себе си, която обикновено е помитащо разрушителна и е съсипала не една кариера… Великолепна игра на Мишел Уилямс и Сам Рокуел, пресъздаващи в дълбочина историята на легендите Гуен Върдън и Боб Фоси – партньори на сцената и в живота, толкова преплетени един с друг, че устояват години на нездравото съперничество, подсъзнателното желание да отмъщаваш и манипулираш.. Една голяма любов и драматична творческа колаборация.

Fleabag – о, смело, мноого смело, и свежо, и провокативно, и също така забавно. Чак да не повярваш, че е британски този сериал, по-скоро френски си го представям. Но Фийби се е справила чудесно, а Оливия Коулман е истинско национално съкровище! За травмите и драмата в живота, с които някои хора се справят… както могат :))

The Call of the Wild – класиката на Джак Лондон оживява с нов прочит (и съвременни технологии) и е все така трогателна. За малки и големи с нестихващ вкус към откривателство и приключения. А, и Харисън Форд е великолепен за сетен път 🙂