кино

Августовски филмов микс

The Man in the High Castle – как би изглеждал света, ако WW II беше спечелена от нацистка Германия, разделен между нея и Япония… Създаден по романа на Филип К. Дик, макар и не следващ го буквално, сериалът на моменти е смразяващо кръвта дежа-вю за спомнящите си предишния ни социален ред… Едно от нещата, които ми харесват, е нюансирането в ценностната система и от двете страни – и на господстващите, и на Съпротивата. Докато чакам трети сезон, с удоволствие чета романа.

Loving Pablo – ох, колко му отива на Хавиер Бардем да играе луди грандомански нарко босове! Просто е брилянтен като Пабло Ескобар, размяткващ еднакво противно и голия си тумбак, и манията си за величие. Удоволствие е да ги гледам заедно с Пенелопе Круз като двойка на екрана, затова очаквам с любопитство и Everybody knows, където отново си партнират.

Designated Survivor – макар че му липсва бруталността на House of cards и човек трябва да се абстрахира от прекалените американизми, Последният оцелял е добре направен, държи те и изисква да бъде изгледан на един дъх. Не ми се мисли какво им е на (мислещите) американци в момента.

To the Bone – тежка за смилане тема, както визуално, така и емоционално… Да не обичаш себе си до степен, в която бавно се самоубиваш, гладувайки… Трябва повече да се говори за тези проблеми и то с емпатия и без осъждане. Браво на Лили Колинс за избора на роля и за изпълнението.

Book Club – свалих този филм за майка ми, но трябва да призная, че чистосърдечно се посмях с бабите, отнесени от вихъра на 50-тте нюанса :).