аранжиране на картини

от време на време се налага да визуализирам идеи за подреждане на оригинални картини и принтове за клиенти, затова реших да събера някои предложения за аранжиране в дома и офиса. снимковият материал е от Pinterest и правата са на съответните автори.

класическо поставяне на картина в дневната, над дивана. височината на творбата трябва да е на нивото на очите, когато човек е изправен:

AcristaCafe_art_arrangingIdeas_GreenPoem

когато обстановката го допуска, е възможна и асиметрия за допълнителен ефект:

AcristaCafe_art_arrangingIdeas_5

различни по големина произведения, които са равнени по долен ръб. за да се избегнат бликове като тези на снимката, вариантът е антирефлексно или музейно стъкло:

AcristaCafe_art_arrangingIdeas_2

acristacafe_art_arrangingideas_9

ансамбъл от еднакви по големина картини, рамкирани с еднакви рамки:

AcristaCafe_art_arrangingIdeas_4

AcristaCafe_art_arrangingIdeas_1

нетрадиционен подход към рамкирането – две сравнително малки творби са поставени в семпли рамки с голямо паспарту, така че се отделят от ефектната стена и се превръщат в сериозен акцент в интериора:

AcristaCafe_art_arrangingIdeas_8

кът, оформен от различни по големина произведения. чисто белите рамки и паспарту са изключително претенциозни, но в случая – хармонизират с обстановката:

AcristaCafe_art_arrangingIdeas_3

тясна етажерка за поставяне на фотографии и картини, много популярна в скандинавските интериори. предлага се в Икеа в три цвята – бяло, черно и естествен:

AcristaCafe_art_arrangingIdeas

всеки художник би бил щастлив за творбите му да бъде отделена цяла стена – в случая три еднакви по големина платна, които нямат нужда от рамкиране:

AcristaCafe_art_arrangingIdeas_7

осветлението на картините е дълга и отделна тема, но все пак – най-добрият вариант е, когато осветлението е на известно разстояние, за да се избегнат бликовете, препоръчително спотове от тавана, насочени към съответното произведение:

AcristaCafe_art_arrangingIdeas_6

аранжирането на цветна стена е едно от любимите ми, препоръчвам Levis боите, които са изключителни като покритие и лесни за поддръжка:

AcristaCafe_art_arrangingIdeas_colorRed

AcristaCafe_art_arrangingIdeas_colorViolet

за консултации относно цветови решения и аранжиране на картини, свържете се с мен – ще се радвам да ви бъда полезна.

photos found on Pinterest, copyright belongs to the rightful owners.