продаваме прекрасно място в Княжево

малко необичайна за блога ми публикация, хрумна ми спонтанно, че може да е полезна 🙂

семейството на мъжа ми търси нов собственик на един много интересен имот в Княжево – хем си в града, хем си почти в гората. парцелът е близо декър, през него тече рекичка (!), а къщата на три етажа и гаражът още не са завършени, така че има поле за развихряне на въображението. ето и конкретните данни на мястото, снимков и видео материал:

– води се във вилна зона Килиите

– има лесен достъп от бул. Цар Борис III по асфалтиран път

– в двор от 860 м2 е използвана съществуваща къща със ЗП 54 м2 и РЗП 108, 2 м2, за да се направи груб строеж на масивна нова постройка на 3 етажа и таван, както и гараж, узаконена ЗП 97, 6 кв. м и РЗП 292, 10 кв. м с акт за узаконяване 2000 г.

– на разположение са плановете на всеки етаж със съществуващо разпределение на помещенията

има електричество и вода

изложението е изток

– мястото е подходящо за семейство с приключенски дух, което търси ежедневна близост с природата, а едновременно с това бързо да достига до града

документите са изрядни

– цената е Прочети повече продаваме прекрасно място в Княжево

15 години acrista.com

колко от вас знаят преди колко години създадох сайта acrista.com?

през март, преди цели петнадесет години. трудно ми е да повярвам как излетяха. но пък колко безценна опитност, колко израстване, колко благословени срещи с прекрасни хора, колко неописуема удовлетвореност. колко картини, намерили своя дом.

в началото правех предимно малки, неуверени стъпки, после правех предимно събития, сега правя предимно поръчки. пожелах си разни неща в професионален план и те бавно започват да идват към мен. благодарна съм за това. благодарна съм ви за доверието. благодарна съм ви за подкрепата.

с годините научих, че търпението е едно от най-ценните свойства в бизнеса, затова търпеливо чакам да стане готов новия ми сайт, търпеливо работя по нов материал, търпеливо вървя към всяка от поставените цели.

междувременно – празнувайте с мен: през целия месец март всички налични оригинали, принтове и каталози са с 20 % отстъпка. очаквам ви в ателието, да го разчистим пролетно и да отворя място за платната за следващата изложба.

благодаря ви.

що е то RSS и има ли почва у вас

както се разбра неотдавна, идват нови времена за най-консумираната социална мрежа и е твърде вероятно малкият бизнес с малки рекламни бюджети да стане абсолютно невидим. по тази причина и поради факта, че много често ми казват: “много ваши картини си харесах, ама почти всичко е продадено”, реших да положа малко усилие и да напиша този пост, който да е полезен на хората, слабо запознати с предимствата тази технология.

съществува един доста ефективен начин да получавате веднага новата информация на сайта и блога ми и да не зависите от фейсбук съдържанието. RSS feed бутоните.

какво е RSS:

за тези от вас, които не знаят, съкращението RSS първоначално е известно като Rich Site Summary, а в последно време и като Really Simple Syndication. RSS е софтуерен механизъм за обмен на новини, най-често между сайт и потребител.
да научавате новости за всичко, което ви интересува в интернет си е предизвикателство. вместо да посещавате едни и същи сайтове всеки ден, можете да се възползвате от въпросните RRS бутони и да “събирате” заглавията на новините от тези сайтове и да ги складирате за преглед в приложение, специално инсталирано за целта. за по-детайлна Прочети повече що е то RSS и има ли почва у вас

ново начало

тъъй.. нова година, като чисто бяло платно. какво ще нарисувам на него? кой знае?

не ми остана ред да напиша пост за отминалата 2017 (защото последните 4 дни от нея смело се впуснах в пребоядисване на ателието), но беше добра година. наситена. с хубави и не-толкова-хубави дни. със свършена безценна вътрешна работа, с пътешествия, с учене да казвам Не, с почти изцяло реализирани картини, с мъдрост, придобита по трудния начин, с низ от малки, но толкова прелестни моменти, със споделени “обикновени вълшебства”, както ги нарече един приятел. за всичко това – изпитвам благодарност.

ако научих нещо последните години, то е, че не мога и не искам да планирам. мога само да си пожелавам. за новата – ако стане, каквото ми се падна в “минираната” ми с късмети баница, ще съм най-удовлетвореният човек на света. ако ли не – ще опитам да направя най-доброто от това, с което разполагам. толкова много идеи бълбукат, само енергия и устояване да имам – всички ще видят бял свят. а дотогава – търпение и фокус. а, и да не забравя най-важното за всеки ден – courage over comfort.

it’s your choice

потребител съм на фейсбук от самото излизане на платформата. през годините я използвам предимно за популяризиране на страницата с картините и за целта съм наляла хиляди евра, което от своя страна ми позволи да достигна до хиляди хора.
напоследък обаче потребителското ми изживяване и ефективността започнаха стремително да се насочват надолу заради “дреболии” от типа:

– непрекъснати проблеми с boost -ване на постове, в които има някое голо рамо (!) тоест не одобряват рекламата, като обосновката е, че противоречи на политиката им да няма голота и провокативен материал в рекламите, но не отчитат, че алгоритмите са безумно направени и режат на общо основание
– обжалването на тези често неверни безумия вече остава без отговор (все имам отворен case от 23.11…)
– нарастването на рекламите до невъзможност, множеството бъгове и постоянни Прочети повече it’s your choice