арт зона

Kерамика и грънчарство в Арт клуб “Рояна”

Нали знаете, има неща в онзи дългия списък с желания, които все остават на заден план (няма време, няма пари, твърде заета съм, твърде апатична съм, твърде незнам-каквоси съм)…

Е, за мен да седна на грънчарско колело и да намажа ръцете с глина е едно такова желание от много години (сигурно още откакто гледах филма Ghost)… и най-после взех, че го осъществих!
Мястото е Арт клуб Рояна – свежо и със силен творчески заряд. Курсът включваше четири сесии по час и половина.

За първи път съм на грънчарско колело. Не мога да опиша eуфорията ми.
Аз, дето по цял ден съм в ателие и творя, изпитах чисто щастие точно, защото е нещо различно и защото си е провокация, от онези, хубавите. Силно препоръчвам.

Ден първи:

2D проект от парче глина по свободно избрана тема. След изпичането на бисквита, ще има работа с глазура
Получаваш две топки ;о), които трябва да превърнеш в купи – не е толкова лесно, колкото изглежда. Но пък е огромно забавление.

Ден втори:

Днес бойната задача беше да изразим какъв тип овца сме :о))).
Сред стадото се откроиха овца – абитуриентка, Мома англичанка с боне, овен със страховити рога и моята Флорета (на снимката още й няма цветето, но след като я наглазуря, ще стане истинска убавица.
Както е видно, забавлението продължава.

Ден трети:

Заниманията за този ден – керамични бижута и чиния с ангел.
Пак не разбрахме кога мина времето (този феномен ми е добре познат ;). Всички вече чакат с нетърпение да дойде моментът за глазирането.

И ето я и дългоочакваната готова продукция: овца, купа, чиния с ангел, четири бижута, малък съд за чаена свещ. И понеже знам, че много от вас ще кажат “искам и аз”, просто се свържете с дамите от Рояна и се запишете за курса.